Chec din albusuri

Cu albusurile ramase de la inghetata/parfait am facut un chec delicios – reteta primita tot de la Nely Itco (multumesc mult!)

Ingrediente: 5 albusuri, 5 linguri de zahar, 50 ml ulei, 5 linguri de faina, coaja de la 1 lamaie, 2 linguri cacao.

Se bat bine albusurile si se incorporeaza cate o lingura de zahar – sa se obtina o bezea. Se adauga coaja de lamaie, uleiul, dar aveti grija sa amestecati cu o lingura de lemn/silicon de jos in sus ca sa nu se lase albsurile si sa ajute blatul sa creasca frumos. Se adauga faina si se continua amestecarea de jos in sus. Jumatate din compozitie amestecati-o cu cacao.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, puneti un rand de compozitie alba, un rand de compozitie cu cacao. Puteti lasa asa (daca ati pus totul pe diagonala) sau puteti sa luati un betigas de lemn (m-am gandit ca ar avea un aspect minunat – am vazut un craft pe Da Vinci Learning unde copiii amesteca spuma de ras cu acuarele si modelul obtinut a fost de milioane!) si invartiti-l in cercuri amestecand cele doua compozitii cu grija ;)

Dati totul la cuptor si…pofta buna!

About these ads

3 thoughts on “Chec din albusuri

Parerea ta conteaza

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s