Chec din albusuri

Cu albusurile ramase de la inghetata/parfait am facut un chec delicios – reteta primita tot de la Nely Itco (multumesc mult!)

Ingrediente: 5 albusuri, 5 linguri de zahar, 50 ml ulei, 5 linguri de faina, coaja de la 1 lamaie, 2 linguri cacao.

Se bat bine albusurile si se incorporeaza cate o lingura de zahar – sa se obtina o bezea. Se adauga coaja de lamaie, uleiul, dar aveti grija sa amestecati cu o lingura de lemn/silicon de jos in sus ca sa nu se lase albsurile si sa ajute blatul sa creasca frumos. Se adauga faina si se continua amestecarea de jos in sus. Jumatate din compozitie amestecati-o cu cacao.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, puneti un rand de compozitie alba, un rand de compozitie cu cacao. Puteti lasa asa (daca ati pus totul pe diagonala) sau puteti sa luati un betigas de lemn (m-am gandit ca ar avea un aspect minunat – am vazut un craft pe Da Vinci Learning unde copiii amesteca spuma de ras cu acuarele si modelul obtinut a fost de milioane!) si invartiti-l in cercuri amestecand cele doua compozitii cu grija😉

Dati totul la cuptor si…pofta buna!

3 thoughts on “Chec din albusuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s